• Σκάλα Πρίνου
    LOCATION
    Σκάλα Πρίνου

Iliomare

Το Ilio Mare resort είναι στη Σκάλα Πρίνου

Εδώ, ο ήλιος αργεί να δύσει

Η Σκάλα Πρίνου είναι το επίνειο του χωριού Πρίνος της Θάσου, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Παρουσιάζει διαρκή και εντυπωσιακή ανάπτυξη καθώς είναι το δεύτερο λιμάνι της Θάσου, όπου ελλιμενίζονται τα καράβια και τα ιπτάμενα δελφίνια που έρχονται από την Καβάλα.

Δίπλα ακριβώς στη Σκάλα Πρίνου βρίσκεται ο καινούργιος οικισμός Δασύλλιο, που εκτείνεται δίπλα στη θάλασσα μετά το λιμάνι και ήταν παλιό αραξοβόλι ψαράδων. Στο Δασύλλιο βρίσκεται το ξενοδοχείο 5 αστέρων Ilio Mare resort μέσα στις φυσικές ομορφιές και μπροστά στη θάλασσα.

Η Σκάλα Πρίνου περιβάλλεται από πολλές παραλίες με άμμο, ιδανικές για κολύμπι και θαλάσσια σπορ, καθώς η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή και τα νερά γαλήνια και κρυστάλλινα. Το πλούσιο πευκόφυτο δάσος κατά μήκος της παραλίας προσφέρει φυσική σκιά ενώ τα δέντρα μοιάζουν να βγαίνουν μέσα από το νερό. Τα ηλιοβασιλέματα από εδώ, είναι εμπειρία.

Στην περιοχή της Σκάλας υπάρχουν τα πάντα: μηχανήματα τραπεζών (ΑΤΜ), ταξί και αφετηρία λεωφορείων, για να μετακινηθείτε σε κάθε σημείο της Θάσου και βεβαίως για να επισκεφθείτε και το χωριό Πρίνος.

Ο Πρίνος, μαζί με τα χωριά που τον αποτελούν το παλαιό χωριό Καλύβια, το νέο χωριό, τη Σκάλα και το Μικρό και Μεγάλο Καζαβίτι είναι ένα από τα ποιό όμορφα μέρη της Θάσου με ποικίλα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε.

Το χωριό "Πρίνος", βρίσκεται στα ορεινά της περιοχής και είναι ο κεντρικός οικισμός. Είναι κατά βάση το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.

Τις Δευτέρες γίνεται μεγάλο παζάρι τροφίμων, ενδυσης, υπόδυσης οπού καταυθάνουν κάτοικοι απ' όλοκληρη την Θάσο. Οι εγκαταστάσεις των Βιολογικών Ελαιοτριβείων Θάσου, όπου παράγεται το ελαιόλαδο με την ονομασία "Καρδιόφιλο", γνωστό χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες. Επίσης στη περιοχή υπάρχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πρίνου Θάσου που πραγματοποιεί την επεξεργασία της γνωστής αλατοελιάς, καθώς και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Πρίνου Θάσου που συγκεντρώνει και συσκευάζει το γνωστό Θασίτικο μέλι. Στον Πρίνο βρίσκεται το Κέντρο Υγείας του νησιού.